Com afecta el Covid a altres malalties com el Xarampió?

Quines noves epidèmies ens poden afectar en el futur si no vigilem? Una que té molts números és el Xarampió.

Situació del Covid-19 a 23 de juny

Hem d’esperar un rebrot de coronavirus en els propers mesos?

Situació del Covid-19 a 20 de maig

Plantegem fer una vida amb precaucions que puguem mantenir a mig i llarg termini sense desesperar-nos. Si hem d’agafar la malaltia, que sigui lleu i en un moment en que els serveis sanitaris no estiguin col·lapsats, com ara. També cada cop hi haurà més experiència en el tractament , més medicaments i mitjans; tal com ha passat amb la Sida. No deixem de fer el control d’altres malalties que són tant o més greus, però que no surten als mitjans.

Situació del Covid-19 a 7 de maig

L’estat d’alarma s’ha prorrogat fins al dissabte 23 de maig i la situació es troba molt lluny d’estar controlada. Espanya té 26.000 morts confirmats per Covid-19, però el nombre real es podria enfilar fins els 44,000, ja que moltes persones s’han mort sense cap prova diagnòstica i per tant no es compten.

Situació del Covid-19 a 29 d’abril

Malgrat que els nens han començat a sortir al carrer i es preveu l’inici del desconfinament a partir del 9 de maig, la situació està lluny de ser controlada. Això passa en la majoria d’Estats europeus, però amb l’agreujant que Espanya té una de les pitjors mortalitats del món.

Situació del Covid-19 a 21 d’abril

Tota l’atenció mediàtica està centrada en el Covid, però les altres malalties continuen existint. A Espanya es moren de mitjana unes 1.200 persones al dia. Malgrat que el Covid ha augmentat significativament la mortalitat durant un període, es moren més persones per altres causes.

Situació del Covid-19 a 16 d’abril

Malgrat que els laboratoris amb els que treballem disposen tant de proves de PCR -que es fa amb mostra nasal i de faringe, com de les proves serològiques en sang per detectar la resposta immune IgG/IgA al Covid, l’Administració sanitària ha intervingut els laboratoris i posa límits a la seva utilització.

Situació del Covid-19 a 7 d’abril

A més de les proves de PCR que ja teníem, disposem des d’ahir de fer proves serològiques en sang per detectar la resposta immune IgG/IgA al Covid.

Situació del Covid-19 a 4 d’abril

Dilluns farà 3 setmanes del confinament.

Les persones que han fet el confinament bé, és segur que no estan infectades i si ho haguessin estat, hauran passat la malaltia.

Test de detecció del Covid-19

Tornem a disposar de proves de detecció del Covid-19 (Nou Coronavirus)